Dedurizare apa Constanta

Montaj dedurizatoare Constanta

De regula daca apa pe care o consumam are un aspect placut, tindem sa credem ca e o apa de calitate, dar dupa o analiza a acesteia constatam prezenta mineralelor reprezentate de calciu si magneziu, elemente ce se asociaza cu termenul de duritate a apei potabile.

In scopul eliminarii acestei situatii au fost create statiile de dedutizare a apei care pot retine si aduce in limite admise contaminanti biologici, fizici si chimici cum ar fi:

 • sedimente, particule in suspensie, impuritati (rugina, nisip, mil)
 • microorganisme(bacterii, enterococi, giardia, etc)
 • metale grele, clor rezidual, fier, calcar, mangan
 • nitrati, insecticide, pesticide, substante organice.

Daca valoarea calciului din apa depaseste 4 grade germane apar probleme ce afecteaza elementele ce compun instalatia sanitara si termica:

 • consum mare de energie a centralei termice
 • deteriorarea obiectelor sanitare
 • asprirea rufelor si degradarea culorilor
 • infundarea tevilor si a robinetilor
 • depuneri de piatra in boiler si instalatii
 • depuneri de piatra in masinile de spalat vase si haine

Eliminand calcarul din apa protejam centrala, masina de spalat rufe si vase cat si instalatiile santitare; dispar petele de calcar de pe pahare si obiectele sanitare; Ofera confort sporit la dus si spalatul rufelor.

– Functionare pe baza de rasina cationica – omologata si pentru uz alimentar
– Regenerare in contra-curent cu solutie salina produsa cu apa dedurizata – cea mai eficienta metoda
– Rezervor de sare uscat, rezulta un consum minim posibil de sare
– Regenerare volumetrica la ora stabilita de utilizator
– Microprocesor cu memorie non-volatila cu afisaj in limba engleza
– Parametrii de functionare controlati de microprocesor
– Posibilitatea introducerii valorii efective a duritatii apei
– Economie de pana la 70% la sarea pastilata in comparatie cu alte sisteme de dedurizare
– Componentele care ajung in contact direct cu apa fabricate din plastic sau teflon, de unde rezulta imposibilitatea depunerii calcarului

Pentru aceste echipamente oferim servicii de montaj, punere in functiune, service-mentenanta si distributie tablete de sare fara taxe de transport.

Filtrele automate pentru deferizare realizeaza purificarea apei prin trecerea acesteia printr-un pat filtrant dintr-un strat granulat catalitic asezat peste un strat de nisip selectat.

Avantajele folosirii filtrelor automate pentru deferizare sunt:

 • viata lunga a materialului filtrant
 • eficienta mare de filtrare
 • costuri mici de operare

Filtrele automate pentru deferizare au o structura robusta corpul filtrului fiind format dintr-un recipient de polietilena armat cu fibra de sticla.

Temperatura: 8-12 °C

temperatura poate fi un indicator indirect de poluare, mai ales pentru apele subterane a caror temperatura este constanta. Variatiile acestei temperaturi însa, în paralel cu variatiile aerului, indica existenta unei comunicari cu exteriorul, deci posibilitatea de patrundere în sursa de apa a poluantilor din exterior.

Culoarea: apa potabila nu are culoare; este permisa o valoare de 10° pe scala Pt/Co.

culoarea apei poate evidentia prezenta crescuta a unor poluanti solubili în apa;

apa colorata intens indica o poluare cu substante toxice

Mirosul: apa potabila trebuie sa fie fara miros.

mirosul este legat de prezenta în exces a unor elemente naturale sau provenite din poluarea apei, ca si de unele transformari la care sunt supuse în apa anumite substante chimice, mai ales poluante.

Gustul: apa potabila trebuie sa aiba gust placut.

gustul particular al apei este determinat de prezenta peste anumite limite a sarurilor minerale si a substantelor organice . Astfel, concentratii crescute de fier imprima apei un gust metalic, calciul da gust salciu, magneziul gust amar, clorurile gust sarat.

Turbiditatea: se admite o tulbureala de 1 NTU (unitate de turbiditate nefelometrica) caracteristica apei limpezi de izvor. O apa cu valori de NTU >1 se considera poluata (1 grad NTU corespunde la 1 mg SiO2/l).

turbiditatea este data de particule foarte fine aflate în suspensie care nu sedimenteaza în timp. O apa tulbure prezinta si un pericol epidemiologic deoarece particulele în suspensii pot fi un suport nutritiv pentru germeni.

Duritatea poate fi:

 • moale, cu 4-8 dGH;
 • semidura, cu 12-18 dGH;
 • dura, cu 18-30 dGH.

Duritatea depinde de cantitatea de saruri de calciu, magneziu, aluminiu si fier dizolvate în apa.

Ph-ul: este un indicator al aciditatii apei.

Apa de baut trebuie sa fie aproape neutra, adica sa aiba pH-ul de 6,8 – 8,5. Daca pH-ul este sub 5,6, apa este acida si cauzeaza modificari ireversibile la nivelul epiteliilor, iar daca pH-ul este peste 11, apa este alcalina si irita ochii, pielea si mucoasele.

Distribuitor echipamente de filtrare/dedurizare apa potabila; BIO ENERGY WATER strada Poporului nr. 101

Apa filtrata de la Bio Energy Water = sanatate curata!

E suficient s-o torni în pahar ca sa vezi un spectacol halucinant: impuritati plutitoare, pete de grasime, depuneri. Gustul nu este nici el pur si curat si nici mirosul, care duhneste puternic a clor.

Pe scurt, apa si-a pierdut definitia si identitatea si nu mai este nici pe departe asa cum am învatat odinioara la scoala: un lichid incolor, inodor si insipid. Din pacate, vinovatul e greu de prins.

Responsabilii de la statiile de filtrare se jura ca apa pleaca spre consumatori “ca la carte”, adica perfect potabila. Compromiterea se petrece pe drum, din cauza circuitelor subterane, formate din instalatii vechi, corodate, care ar trebui refacute integral.

Sa asteptam pâna atunci? Va dura mai mult de-o viata. Sa ne acceptam destinul de viitoare victime ale apei pe care o bem? Nu. Deocamdata, solutiile de iesire din criza o reprezinta inventiile numite filtre apa, dedurizare apa, purificare apa, osmoza apa si altele.

Pentru a fi sanatoasa, a­pa de la robinet trebuie sa fie tratata, în sensul de a se elimina impuritatile, germenii, bacteriile si reziduu­ri­­­le. De asemenea, trebuie sa conti­na minimum de ni­triti, clor, calcar si plumb. Cea mai frec­venta problema întâl­­­ni­­­ta în cazul apei de la robinet o re­prezinta ni­­tritii, dau­na­­tori de­oa­rece acumularea lor în orga­nism re­duce capa­ci­tatea celu­lelor de a asimila oxigenul.

La fel de periculos este si continutul de clor, ca si cel de calcar, la care se ada­uga infes­tarea cu pesticide si reziduuri. În cazul în care nu este filtrata, apa de la robinet este recomandata pentru gatit, spa­­lat, dar este contraindicata to­tal copiilor. Prin fierbere nu se omoara doar bacteriile, germe­nii si virusurile, ci si con­tinutul de metale grele. Astfel, pentru mi­­­­cuti e pre­ferabil sa cum­­pa­rati apa po­­trivi­ta pentru consum sau pre­­pararea ali­men­­te­lor, sau folosirea de filtre apa ata?ate robinetelor.

Apa filtrata nu este nimic altceva decât a­pa de la robinet cura?ata de clor, calcar si nitriti prin filtre speci­ale, prin filtre apa. În cazul în care nu va permiteti sa cum­­­parati apa plata sau aveti montate pe robinete filtre de apa foarte bune, puteti consu­­ma cu încredere apa filtrata. Atentie, însa, dispozitivele trebuie sa fie com­­­­­­­plexe si de calita­te.

Apa îmbuteliata nu înseamna neaparat ca­litate. Nici aceasta va­ri­­anta nu este tocmai ideala. Îmbute­lierea propriu-zisa, transportul, sticlele fo­losite reprezinta se­rioase agresiuni asu­pra me­diului.

Înainte de a da bani pe o astfel de apa, cititi eticheta pe care sunt specificate firma producatoare, certificatul de garan­tie, dar, mai ales, sursa acesteia. Ca sa scapa?i de cheltuielile de îmbuteliere ?i caratul sticlelor va recomandam filtre apa montate pe robinetul de acasa.

E­xis­ta o diferenta foar­te clara între apele de masa, cu adaos sintetic de dioxid de carbon si minerale si adevarata apa medicinala, pe ca­re o gasim în statiuni. Aceasta contine si ea minerale, adu­­se de izvoare din a­dân­­­cul pamântului. Apa me­dicinala se recomanda în cazul u­nor afecti­uni, de cele mai multe ori la indicatia me­dicului.

Veti fi uimit câta diferenta poate face apa dedurizata pentru familia dvs. si câti bani veti economisi. Înlaturarea mineralelor de calcar cu unul dintre aparatele casnice pentru dedurizare face apa placuta la atingere aducând o noua dimensiune atunci când faceti baie, dus sau pur si simplu, va spalati numai pe mâini.

Sapunul si samponul vor avea o spuma abundenta spalând mai usor si lasând pielea si parul mai curate ti mai moi. Rufele dvs. se vor simti mai moi, fibrele fiind protejate ceea ce extinde durata de folosire cu pâna la 20%.

Un alt beneficiu major este ca veti folosi cu pâna la 50% mai putin detergent si produse pentru curatenie. Obiectele sanitare si faianta vor fi fara pete si vor rezista mai mult cu mai putina curatenie. Prin reducerea depunerilor de calcar pe rezistenta din boiler si masina de spalat, va puteti reduce cheltuielile cu pâna la 20% iar acestea vor dura mai mult. De asemenea, apa dedurizata înlatura calcarul acumulat deja în instalatia dvs.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

Instalator Constanta
Logo