Filtre apa Constanta

Instalare sisteme de filtrare apa Constanta

Apa: esentiala pentru sanatatea noastra

Circa 60% din greutatea organismului nostru este reprezentata de apa. Numai acest lucru ar trebui sa va indice importanta sa. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor nu beau suficienta apa.

Acest fapt poate avea consecinte asupra organismului nostru atât pe termen scurt, cât si pe termen lung. Fiecare sistem al corpului nostru depinde de apa.

Lipsa apei poate provoca deshidratarea, afectiune ce apare atunci când organismul nu are suficienta apa pentru a îsi îndeplini functiile normale.

Pentru a preveni deshidratarea si a va asigura ca organismul dvs. primeste fluidele necesare, alegeti apa ca bautura preferata, beti cel putin 2-3 l pe zi de apa filtrata de la robinet.

apa de robinet

Calitatea apei de baut determina calitatea vietii dvs.

Apa este o conditie esentiala pentru toate formele de viata, apa curata este fundamentala vietii, iar calitatea apei pe care o beti va afecteaza direct sanatatea si, ca atare, calitatea vietii.

Chiar daca apa paraseste statia de tratare în stare sigura, trebuie sa strabata o retea de conducte subterane de alimentare adesea vechi, ce pot fi fabricate din plumb sau cupru. Apa fluorizata poate fi daunatoare pentru copilul dvs., fiind necesar sa folositi apa de la robinet filtrata pentru a prepara laptele sugarului.

Pesticidele, plumbul, azbestul, nitratii– toate aceste substante sunt dizolvate în apa pe care o beti. Peste 800 de impuritati prezente în apa au fost deja identificate.

S-a demonstrat ca expunerea redusa la multe substante contaminante frecvente are efecte periculoase asupra sanatatii oamenilor, inclusiv disconfort, varsaturi, afectiuni hepatice sau nervoase si chiar cancer.

Problema apei îmbuteliate

În majoritatea cazurilor, apa îmbuteliata NU este mai curata decât cea de la robinet.

Este mai scumpa decât apa de la robinet.
Este greu si incomod de transportat acasa.

Efectele duritatii apei

În cazul instalatiilor de încalzire si preparare apa calda sau abur, depunerea de calcit(CaCO3), de pe elementele de încalzire se comporta ca un izolator termic, împiedicând trecerea caldurii de la elementul de încalzire la agentul termic afectand randamentului transferului termic si în consecinta cresterea consumului energetic aproximativ 20 si 28% pe an; altfel spus cu aceeasi cantitate de energie electrica sau gaze avem din ce în ce mai putina caldura sau apa calda.

Utilizarea apei dure conduce la depunerea de “piatra” pe interiorul conductelor de apa calda, diminuand sectiunile de curgere si determinând astfel aparitia caderilor de presiunesau chiar obturarea acestora.

Alte efecte ale depunerilor de calcar sunt: problemele de sanatate; aspectul neplacut si deteriorarea obiectelor sanitare; deteriorarea aparatelor electrocasnice care utilizeaza apa (masini de spalat, centrale termice si boilere, etc.); cresterea consumului de detergenti si substante chimice de curatare; îngalbenirea lenjeriei si a obiectelor vestimentare. În contact cu detergentii, apa dura formeaza o pelicula/strat, un precipitat galbui care se depune pe conducte, se fixeaza pe piele si în straturile tesaturilor

Statii de dedurizare automate

Apa dura are un continut ridicat de saruri minerale (calciu si magneziu); aceasta apa nu este, in general, daunatoare sanatatii, dar creeaza probleme deosebite in functionarea optima a centralelor termice.

Probleme create de apa dura:

Apa dura este un factor important de crestere a costurilor de exploatare ale centralelor termice.

În cazul instalatiilor de încalzire si preparare apa calda sau abur, depunerea de compusi de calciu (CaCO3) de pe elementele de încalzire se comporta ca un izolator termic, împiedicând trecerea caldurii de la elementul de încalzire la agentul termic (apa sau orice alt agent termic). Efectul direct este scaderea randamentului transferului termic (randamentul centralei termice) si în consecinta cresterea consumului de combustibil între 20 si 28% pe an.

In gospodarie, apa dura genereaza depuneri in instalatiile sanitare (atat apa rece, cat si apa calda), de asemenea creaza disconfort pentru igiena personala si cheltuieli suplimentare pentru activitatile casnice (de exemplu spalatul rufelor)

Dedurizarea apei de alimentare a centralelor termice :

Pentru eliminarea neplacerilor cauzate de apa dura solutia cea mai simpla si eficienta este dedurizarea apei brute cu ajutorul unei statii de dedurizare (dedurizator).

Dedurizatoarele contin una sau doua coloane cu rasini schimbatoare de ioni care atrag din apa ionii pozitivi (în principal ionii de calciu Ca si de magneziu Mg si elibereaza în acelasi timp sodiu Na).

Când capacitatea de retinere a rasinii se epuizeaza, mai precis spus ajunge la o valoare prestabilita, valva de comanda declanseaza automat procedura de regenerare, adica eliminarea cationilor retinuti si reîncarcarea coloanei cu sodiu.

Acest proces se realizeaza prin spalarea rasinii cu o solutie salina (saramura). În functie de cantitatea de rasina procedura poate dura între 30 si 120 minute.

Dedurizatoarelesunt usor de montat si de exploatat.

Pentru o functionare corecta trebuie sa adaugati doar sare (sub forma de pastile) – care va asigura functionarea continua a dedurizatorului.
Pentru a monta echipamentul este necesar sa aveti spatiul necesar, o sursa de energie electrica de 220V, 50 Hz si apoi sa contactati un instalator pentru a cupla dedurizatorul la instalatia Dvs.

Gama rezidentiala produsa de Ecowater Systems SUA,

Cuprinde dedurizatoare cu regenerare dupa un volum de apa consumat, la o ora aleasa de utilizator .

Dedurizatorul functioneaza pe baza de rasina cationica, aceasta regenerandu-se cu solutie salina.

Gama Industriala

Sistemele de dedurizare EcoWater din gama industriala sunt special dimensionate pentru dedurizarea apei destinate comunitatilor, blocurilor de locuinte, restaurantelor, hotelurior sau pensiunilor, precum si pentru utilizarea in aplicatii industriale.

Sistemele sunt dimensionate sa functioneze la debite mari si cu pierderi mici de presiune.

Sistemele sunt dotate cu unitati universale de control computerizat al functionarii, avand astfel flexibilitate in posibilitatile de programare.

Beneficiile apei tratate

Totul este mult mai gustos:
Apa curata, proaspata pentru baut si gatit totul avand un gust mult mai bun!
Mai ales cafeaua, ceaiul, sucurile si supele.
Eliminarea gustului, mirosului si a altor multi contaminanti.

Frumusete:
Faceti cea mai curata baie sau dus pe care le-ati facut vreodata!
Apa va catifela pielea dumneavoastra si va va relaxa ca niciodata pana acum…

Confort:
Hainele dumneavoastra vor fi mai moi si mai colorate datorita apei tratate. De ce sa asteptati? Lasati copii dumneavoastra sa se bucure de prosoapele moi si de puloverele preferate care au culorile vii mult mai multa vreme de acum incolo.

O varianta care poate trata apa pentru toata casa este ETF Junior

Fara operatiuni de mentenanta complicate, se auto-curata dupa un numar de zile prestabilit (programabil), utilizand procesul EcoWater automat de curatare AutoRinse si o vana de comanda rotativa, produs exclusiv EcoWater.

Acestui filtru i se va seta intervalul de zile si ora la care se doreste regenerarea sa, toate operatiunile facandu-si-le singur.

Spre deosebire de alte sisteme, ETF Junior va asigura apa de calitate la orice robinet din casa Dvs. fara sa reduca semnificativ presiunea apei.

Se utilizeaza frecvent in vederea tratarii complexe a apei de put, in combinatie cu dedurizare, filtrare, sterilizare cu UV etc.

Media* duratei de viata a mediului filtrant este de 10 pana la 15 ani…

*functie de calitatea apei brute.

STERILIZATOR CU ULTRAVIOLETE

Sterilizatorul cu ultraviolete ECOWATER distruge bacterii, virusi, micro-organisme patogene din apa, fara a necesita timp de reactie. Echipamentul nu modifica in nici un fel compozitia chimica a apei, nu necesita adaugarea de substante chimice. Lampile UV sunt lampi cu vapori de mercur care asigura un timp minim de operare continua de 7500 de ore.

 • spectrul de emisie al radiatiilor UV este de 254 nm;
 • carcasa din cuart pentru lampa / otel inox 304 pentru sterilizator;
 • pre-filtrare mecanica, in general, indispensabila;
 • motaj vertical sau orizontal;
 • temperatura: 2 – 40 gr. C;
 • intensitatea radiatiei UV: 30mJ/cmp;
 • permeabilitate la UV: peste 98%;
 • presiune maxima de lucru: 9 bar;
 • alimentare electrica: 220V/50Hz;
 • protectie electrica: IP55.

PARAMETRII APEI DE ALIMENTARE

 • suspensii solide: max. 10mg/l;
 • culoare: fara culoare;
 • concentratie Fe: max. 0,3mg./l;
 • concentratie Mn: max. 0,05mg/l;
 • duritate: max. 7 grd D;
 • valoare pH: 6,5 – 9,5.
  DEBIT CONTINUU: 300 litri/ora

Rezerve filtre apa-2buc/pachet

Ceramica speciala elimina plumbul solubil, in afara de alti contaminanti. Carbune activ Carbonul activ reduce mirosurile neplacute, clor, si mucegai (2-MIB). De asemenea, elimina cu succes pesticide, erbicide, CAT, compusi organ.

Purificator apa cu LCD

LCD Inovativul LCD animat, iti arata debitul optim. Afisajul numeric arata viata cartusului cu un numarator invers. Monitorizare debit Debitul optim cat si „peste debit” sunt aratate printr-un val animat si un mesaj.

Purificator apa cu robinet

Acest purificator se monteaza sub chiuveta, interpunandu-se intre conducta de apa rece si racordurile de legatura a bateriei chiuvetei. De remarcat, ca la exterior nu se observa nici o schimbare,iar sub chiuveta spatiul ramane la fel.

Elimina 13 + 2 substante poluante(nitrati, nitriti, amoniu, etc.), pastrand mineralele intacte. Filtrul super este compus din 3 straturi de filtrare: polietilena poroasa, membrana ceramica ionizata si carbon activ compact.

Mitsubishi Cleansui. Cele mai eficiente sisteme de filtrare a apei. Super elegant & super filtrant, Un izvor de apa naturala la tine acasa. Tehnologie avansata Japonia Membrana microporoasa de fibra.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

Instalator Constanta
Logo