Instalatii termice Constanta

Instalatii termice Constanta

Avem experienta si resursele necesare pentru a va proiecta instalatia termica dorita, va putem ajuta la dimensionarea corecta a instalatiei termice, la stabilirea traseelor, la alegerea celor mai potrivite echipamente si garantam o executie desavirsita a lucrarii.

Furnizorii nostri de echipamente vor asigura transportul gratuit al produselor la domiciliul clientului.

Serviciile noastre se adreseaza si asociatiilor de propietari care doresc o reabilitare a instalatiei termice din bloc, avem experienta necesara si in lucrari de reabilitare a subsolurilor de bloc din Constanta.

Pe perioada verii se recomanda a se inlocui coloanele termice invechite deoarece nu mai prezinta siguranta in exploatare in special pe portiunile aflate in zona planseelor unde nu s a aplicat camasa izolanta intrand in contact direct cu betonul unde condensul faciliteza coroziunea si atragerea sedimentelor provocand obturarea conductelor

INSTALARE CENTRALE TERMICE

Executie instalatii termice aferente instalarii centralei termice de apartament cu functionare pe gaze naturale.

Pe langa instalarea centralei termice, executam si reteaua de conducte necesare functionarii instalatiei termice si a radiatoarelor aferente.

Asiguram punerea in functiune, garantia si service ul centralei termice montate de noi.

Instalarea unei centrale termice de apartament in detrimentul retelei publice de termoficare pare cea mai buna optiune, obtinem independenta propriului confort

bransamentului la calorifer pentru o camera va fi de  200 ron

Thermal Installations Constanta
We have the necessary experience and resources to design your desired thermal installation, we can help you in the correct dimensioning of the thermal installation, in establishing the routes, in choosing the most suitable equipments and guaranteeing a perfect execution of the work.

Executie instalatii termice in Constanta

Executie instalatii termice Navodari

Executie instalatii termice Mamaia

Executie instalatii termice Agigea

Executie instalatii termice Eforie

Executie instalatii termice Techirghiol

Centrala termica murala reprezinta un aparat consumator de combustibil gazos care are rolul de a transforma energia gazului metan prin ardere în energie termica.

Acest aparat este compus din urmatoarele parti componente si echipamente:

 • Capacul frontal – este facut din tabla decapata de 0,8 mm vopsita în câmp electrostatic. Este demontabil. Prin demontare se asigura accesul la celelalte elemente si echipamente care compun centrala.
 • Carcasa camerei presurizate – este facuta din tabla de 1 mm si împreuna cu capacul superior si cel inferior formeaza camera presurizata care este etansa.
 • Camera de ardere – este executata din tabla de 0,7 mm, are forma paralelipipedica si este izolata de fibre ceramice pe partea interioara.
 • Vana de gaz – are rolul de a debita cantitatea de gaz necesara arderii si este controlata electronic pentru a realiza temperatura ceruta constanta prin modularea debitului de gaz.
 • Arzatorul – are rolul de a combina gazul cu aerul rezultând amestecul combustibil si de a directiona flacara. Este executat din inox cu 12 rampe si 12 duze care sunt de doua tipuri. Pentru gaze naturale Ø 1,25 mm, iar pentru GPL Ø 0,77 mm.
 • Supapa de siguranta – protejeaza centrala termica si instalatia deschizându-se imediat ce depaseste 3 bar.
 • Pompa de circulatie – are rolul de a misca agentul termic prin circuitul de termoficare.
 • Vasul de expansiune – are rolul de a prelua dilatarea termica din circuitul de termoficare.
 • Fluxostatul – are rolul de a sesiza aparitia unui flux pe circuitul de apa menajera.
 • Vana cu trei cai – are rolul de a directiona agentul termic de pe circuitul de termoficare pe circuitul ce trece prin schimbatorul de caldura în placi, la aparitia unui flux prin circuitul de apa menajera.
 • Ventilatorul – are rolul de a evacua gazele de ardere, si creeaza un debit constant de aer proaspat. Acesta apare numai în varianta centralei cu tiraj fortat. La varianta cu tiraj natural evacuarea se face printr-o hota de evacuare gaze, racordata la cos.

Kit-ul de evacuare – are rolul de a ajuta la evacuarea gazelor de ardere si de a asigura trecerea aerului proaspat din exterior spre camera de ardere.

Tipuri de centrale termice:

A. Centrale termice cu tiraj natural
-schimbator de caldura in placi
-schimbator de caldura bitermic

B. Centrale termice cu tiraj fortat
-schimbator de caldura in placi
-schimbator de caldura bitermic

C. Centrale termice cu tiraj fortat in condensatie
Schimbator bitermic BT

Descriere si functionare: este confectionat din cupru având o dimensiuni compacte. Are doua trasee (teava în teava) sub forma de serpentina cu aripioare care au rolul de a mari suprafata de schimb de caldura.

Traseul de preparare al apei calde menajere trece prin interiorul traseului de încalzire al agentului termic si are sectiunea în forma de stea pentru o suprafata cât mai mare de transfer termic.

Schimbatorul de caldura bitermic asigura transferul de energie termica de la gazele arse catre agentul termic din instalatia de încalzire iar în cazul trecerii pe regimul de încalzire apa calda menajera, transferul se face mai departe catre traseul în care se afla apa din circuitul de preparare a apei calde menajere. Pe acest echipament se afla montati senzorii de temperatura imersati în agentul termic si în apa menajera preparata si termostatul de supratemperatura de contact fixat de schimbator cu ajutorul unei cleme de prindere.

Senzorii de temperatura

Descriere si functionare: senzorii de temperatura (termistori, NTC) au rolul de a „citi” temperatura din sistemul de termoficare respectiv din sistemul de apa menajera.

Acestia se afla montati pe schimbatorul de caldura la iesirea din schimbator având partea activa imersata în agentul termic pe circuitul de termoficare respectiv în apa în sistemul de preparare apa menajera.

Senzorii de temperatura îsi modifica rezistenta în functie de temperatura mediului în care se afla. Astfel sistemul de comanda si control va înregistra temperatura aferenta acelei valori.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

Instalator Constanta
Logo