Montaj centrale termice pe gaz

Instalator centrale termice Constanta, Montam o gama variata de centrale termice electrice si pe gaz.

 contact tehnician montaj; 0726313321

Pentru a eficientiza executia lucrarii de montaj a centralei termice si a instalatiei aferente, ne implicam impreuna cu clientul in alegerea centralei termice potrivite si a materialelor necesare acesteia si recomandam produsele cu cel mai bun raport pret-calitate in beneficiul clientului.

Produsele ieftine pot avea o calitate indoielnica si pot periclita buna functionare a instalatiei termice de aceea alegem sa folosim doar produse de calitate superioara iar rezultatul va fi unul pe masura.

De serviciile noastre pot beneficia locuitorii orasului Constanta, statiunile Mamaia, Eforie si Navodari.

 • montaj centrale termice Ferolli
 • montaj centrale termice Ariston
 • montaj centrale termice Wiessman
 • montaj centrale electrice Proterm
 • montaj centrale termice Buderus
 • montaj centrale termice Motan
 • montaj centrale termice Bosch
 • montaj centrale termice Immergaz

Apeland la serviciile noastre veti beneficia de cel mai corect pret si de calitate superioara in executia lucrarilor de instalatii termice si montaj centrale pe gaz.

Alegerea centralei potrivite

Scimbator bitermic sau schimbator secundar

Schimbatorul bitermic

Acest tip de schimbator este relativ de conceptie noua. In acelasi schimbator de caldura situat deasupra arzatorului se prepara agent termic pentru incalzire precum si apa calda menajera. El are circuite separate pentru apa calda menajera si agentul termic de incalzire. Este numit si schimbator rapid deoarece prepararea apei calde menajere se face preluand caldura direct de la gazele de ardere.

Prepararea apei calde menajere utilizand un schimbator bitermic.

Prin intermediul arzatorului se arde gazul metan care degaja o cantitate de caldura. Aceasta caldura este preluata prin intermediul schimbatorului de caldura situat deasupra arzatorului si transferata apei care circula prin el.

Controlul temperaturii apei se face prin intermediul unei sonde NTC, care transmite informatia citita placii electronice pentru a controla debitul de gaz metan trimis la arzator.
Protectia la supraincalzire se face cu un termostat situat pe schimbator.

Dusurile scotiene: adica de ce vine dintr-o data apa rece cand ar trebui sa vina numai apa calda la robinet.

Centrala termica are o putere minima de incalzire, daca aceasta putere minima nu poate fi preluata de debitul de apa care trece prin schimbator acesta se va supraincalzi.

Senzorul de supraincalzire sesizeaza si va transmite comanda de oprire a alimentarii cu gaz a arzatorului. Cand temperatura schimbatorului scade sub valoarea prestabilita de supraincalzire va comanda pornirea alimentarii cu gaz a arzatorului.

Schimbatorul secundar de caldura

Acest schimbator de caldura are 4 racorduri: intrare-iesire agentul termic primar, intrare apa rece si iesire apa calda menajera. Agentul termic primar intra in schimbator unde cedeaza caldura apei reci care iese din schimbator spre punctele de utilizare la o temperatura superioara celei de intrare.

Pentru a putea alimenta schimbatorul cu agent termic primar este nevoie de o vana cu 3 cai. Aceasta vana are doua pozitii: una care permite agentului termic sa circule spre instalatie, blocand accesul spre schimbator si invers, catre schimbator blocand accesul spre circuitul de incalzire. Aceste vane sunt de mai multe tipuri in functie de modul de actionare.

Prepararea apei calde utilizand schimbator secundarul de caldura

Prin intermediul arzatorului se arde gazul metan care degaja o cantitate de caldura. Aceasta caldura este preluata prin intermediul schimbatorului de caldura situat deasupra arzatorului si transferata apei care circula prin el. Vana cu 3 cai este pe pozitia care permite trecerea spre schimbatorul de caldura. Se cedeaza caldura apei reci care trece prin schimbator devenind apa calda menajera.

Temperatura de iesire a apei calde este mai bine controlata prin intermediul schimbatorului de caldura secundar, dusurile scotiene sunt aproape eliminate.

CEA MAI IEFTINA CENTRALA TERMICA

CEL MAI MIC PRET DE ACHIZITIE din gama produselor KOBER MOTAN

CENTRALA T.F. 24 KW SIGMA ERP

SIGMA 24 – Centrala termica de 24 kW disponibila atat in varianta cu tiraj fortat cat si cu tiraj natural, ce asigura incalzirea suprafetelor de pana la 200 mp, FUNCTIE TENSIO PROTECT, confort sporit pe circuitul de apa calda menajera deteriminat de schimbatorul secundar de caldura supradimensionat.

La activarea butonului „citeste mai mult, textul care trebuie sa apara in stanga este:

 • „Clasa de eficienta – 3 stele *** conform Dir. 92/42/CEE respectiv 3 stele *** confort ApaCaldaMenajera(EN13203) – modelele C3224B Sigma24 si C3231C Sigma 31 TN
 • Confort SUPERIOR si Fiabilitate pe circuitul de apa calda menajera – schimbator de caldura secundar SUPRADIMENSIONAT (14 sau 26 placi);
 • Posibilitatea conectarii unui sistem de incalzire in pardoseala.
 • Sistem inteligent de detectie a debitului de apasi a necesarului de caldura;
 • Stabilitate foarte buna în functionare, pentru temperatura setata de utilizator;
 • Depuneri reduse de calcar pe hidroblocul realizat din poliamida ranforsata cu fibra de sticla;
 • Interfata prietenoasa de comunicare cu utilizatorul: afisaj digital, si coduri de erori

Cea mai eficienta centrala termica conventionala MOTAN KPLUS.

Centralele MOTAN reprezinta cea mai buna alegere deoarece au cel mai bun raport PRET/CALITATE de pe piata romaneasca

Centralele termice din gama EKO, ofera utilizatorilor confort termic pe încalzire si apa calda menajera la cele mai scazute costuri de utilizare si întretinere

Toate centralele din gama EKO sunt dotate cu FUNCTIA TENSIO PROTECT, functie ce confera o rezistenta superioara la: supratensiuni, descarcari electrice / fulgere / furtuni mari, paraziti pe tensiunea de alimentare, caderi, scurte întreruperi si variatii ale tensiunii de alimentare.

Confortul pe circuitul de Apa Calda Menajera oferit de centralele din gama EKO este determinat de faptul ca toate centralele din aceasta noua gama sunt dotate cu schimbatoare de caldura secundare (cel mai mic schimbator este de 16 placi).

Toate modelele de centrale casnice murale produse de KOBER SRL oferaconfort, siguranta si fiabilitate la preturi atractive. În proiectarea centralelor s-au utilizat instrumente software profesionale.

Centralele termice MOTAN se produc pe baza unor proiecte tehnice concepute pentru piata româneasca ce reunesc componente de import de cea mai buna calitate:

Schimbator de caldura cu condensare SEDBUK A Gianoni (Franta)

Pompa de circulatie Wilo (Franta) / Grundfos (Danemarca);

Serviciile noastre se adreseaza si locuitorilor din Lumina, Ovidiu, Palazu Mare si Cumpana.

CEA MAI EFICIENTA CENTRALA TERMICA IN CONDENSATIE

C14-ERP MKDens25

Denumire Produs: CENTRALA COND. 25 KW MKDENS25 ERP

Eficienta tehnologiei de condensare totala
25 KW

Caracteristici:

 • Modelul de top din cadrul gamei de centrale termice MOTAN;
 • Friendly environment – in timpul functionarii emite cantitati semnificativ reduse de Nox, CO si CO2 – CLASA Nox 5;
 • Proiectata si construita pentru eficienta si economie maxima in functionare conform ultimelor cerinte legislative europene – pompa low energy;
 • Senzor de presiune evaluat – asigura protectia inteligenta la suprapresiuni sau presiuni joase;
 • Posibilitatea de conectare a unui crono-termostat, panou cu comanda de la distanta si/sau sonda externa de temperatura;
 • Eficienta maxima: centrala functioneazain regim de condensare in intervalul 5 – 25kW – CLASA DE EFICIENT| – 4 stele **** (dir. 92/42/CEE);
 • Schimbator principal de caldura din OTEL INOXIDABIL;
 • Confort sporit pe regimul de apa calda menajera: schimbator secundar de caldura supradimensionat cu 26 placi – clasificat 3 stele *** (EN 13203) pe confort Apa Calda Menajera
 • FUNCTIE AERISIRE INSTALATIE – pompa de circulatie functioneaza la cerere in afara ciclului de ardere, in vederea aerisirii facile a instalatiei
 • Panou de comanda cu display LCD care asigura o interfata grafica evoluata si taste switch;

Servicii aferente instalarii centralelor termice pe gaz sau combustibili solizi in Constanta.

Spalare chimica centrale/instalatii in Constanta.

Spalare chimica centrale termice pe gaz si combustibil solid in Constanta.

Dispunem de cea mai moderna unitate de curatare chimica a instalatiilor termice din Constanta.

Instalator non stop Lucian

Acum si in Constanta.

Curatarea radiatoarelor si a instalatiei termice, cazanelor pe combustibil solid pentru indepartarea mâlului si a magnetiei. Aceasta curatare ajuta foarte mult la cresterea radamentului centralelor termice si la un consum mai mic de gaz sau orice fel de combustibil.
Cum va dati seama ca aveti instalatia colmatata?
Aveti in functiune instalatia mai mult de 6 ani si anumite radiatoare nu se incalzesc in totalitate, atunci aveti o problema cu circulatia agentului termic in instalatia termica.
Centrala scoate zgomote ciudate in functionarea ei pe incalzire.
Nu prepara apa calda menajera la temperatura setata pe centrala.
Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la nr. de tel. 0726313321.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

Instalator Constanta
Logo