Glicol in instalatia termica

In scopul evitarii operatiunilor de golire a instalatiei termice pentru a fi protejate de inghet, se recomanda incarcarea instalatiei cu antigel pentru centrale termice.

glicol-centraleAntigelul sau glicolul pe langa alte calitati are si rolul de a lubrifia elementele ce compun instalatia termica ( calorifere, robineti, centrala, etc.)

Deregula robinetii de retur adca cei aflati in pertea de jos a radiatorului din cauza depunerilor de sediment se vor bloca devenind inutilizabili, folosind glicol in amestec cu apa din instalatia termica se va evita aceasta problema.

Ne vom asigura ca specificatiile centralei permit utilizarea glicolului, nu toti producatorii permit folosirea antigelului in instalatia termica deoarece poate coroda anumite elemente din componenta centralei, foarte important e sa avem grija ce glicol folosim, de exemplu antigelul auto este toxic si coroziv pentru componentele din plastic ori cauciuc si produce depuneri la nivelul conductelor.

EXEMPLU:

CARACTERISTICI: Antigel concentrat aditivat termodinamic pentru centrale termice: In sistemele cu agenti termici obisnuiti, curgerea este turbionara, curgerea solutiei ANTIGEL – 60°C …

cum il identificam pe piata;

Antigel concentrat pentru instalatii termice

  • punct de congelare; – 70C
  • cantitate; 10 kg
  • antigel pentru calorifere si centrala
  • pret informativ – 10 lei/litri

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

Instalator Constanta
Logo